marți, 18 mai 2010

Prolog


Statea pe canapeaua din bar, capul lui se odihnea pe picioarele sale iar ea ii mangaia, incantata, parul; era relaxat si linistit; pastra o umbra de zambet intr-un colt al gurii; fuma una dintre tigarile sale favorite, din cele ce au gust ca toate celelalte, din punctul ei de vedere, doar ca astea au avantajul ca-ti lasa buzele dulci. Si-a ridicat ochii catre ea si a intrebat-o daca totusi vrea, ea cea care se laudase cu cinci minute in urma ca a renuntat la tigari de ceva timp. I-a raspuns ca da, asa ca el a ridicat mana sa ii dea tigara; a avut o idee mai buna: s-a aplecat spre mana lui, a cuprins tigara cu buzele, fara sa ii atinga degetele si a tras un fum. I-a placut sa-i simta degetele frematand, atat de aproape de buzele ei.
Au impartit fotoliul in seara aia, stateau fata in fata si singura lumina patrundea in camera de la felinarul batran ce-si imprastia razele pe intreaga strada. Putin aplecati in fata , se priveau cum nu indraznisera pana atunci.Nici nu era nevoie sa vorbeasca zambeau cand amuzati,cand seducatori;Ea il simtea atat de aproape incat credea ca-i poate citi gandurile, ca-i poate intelege nelinistea ,sperantele si golul din suflet.Simtea ca ii e frig,apoi cald, vroia sa-i simta bratele in jurul umerilor.Tanjea dupa el , vroia sa-i stie fiecare gand, vroia sa-l stie doar al ei .
Si totusi el ..a plecat.
S-a ridicat brusc si cu un zambet destul de inghetat ,a asezat o carte veche pe birou. Pasii greoi i s-au indreptat spre usa si fara sa se uite in urma a disparut intr-o adiere de fum albastru .
Femeia , cu inima golita si cu sufletul ros de regrete si-a asezat capul pe bratul fotoliului.Inca ii ardea in minte promisiune facuta de el : " te voi lasa sa ma ajuti si-apoi ne vom ascunde undeva,departe de acest oras al umbrelor " .

Niciun comentariu: